Sök
Hyr ut
  • Du har inga favoriter.

Favoriter:0 Annonser

Logga in

Hur ska jag prissätta mitt förvaringsutrymme?

Det är inte alltid lätt att sätta en prislapp på sin älskade yta. Här har du några tips på saker att ha i åtanke när du prissätter, som många av våra gäster gärna betalar extra för.

Läge 

Likt som när man köper bostad, är läget på förvaringsplatsen viktig, den må vara mindre relevant, men inte irrelevant! Alla har inte tillgång till bil, lokaltrafiken når inte alltid hela vägen fram och kan om man ska frakta prylar bli otymplig. Att ha ett utrymme i Stockholm city eller i nära anslutning till innerstan, ökar värdet på utrymmet markant. Självklart blir läget olika relevant beroende på vart personen i fråga bor då ett läge nära gästens egna bostad såklart oftast är bäst.  Se över turistattraktioner och andra viktiga element som eventuellt kan öka värdet på din förvaringsyta. 

Ligger din förvaringsyta i anslutning till en hobby, ett fritidsintresse eller en turistdestination kan gäster välja att förvara sina prylar hos dig för syftet att förvara sina ägodelar närmre sina fritidssysslor.

Tillgänglighet

Vill du låta gästen hyra förvaringsutrymme hos dig med fri eller begränsad tillgång? Ger du gästen åtkomst 24/7 eller till och med lyxen att få tillgång till en egen nyckel, ökar det värdet på din förvaringsyta. Har du inte möjlighet att erbjuda något av ovanstående, kika gärna med en granne eller anhörig som kanske kan finnas till hands för en extra slant eller gentjänst.

Åtkomst

Det är vanligt att gäster förvarar tunga möbler och flyttkartonger eller liknande i hyrda förråd. Därför kan det vara av vikt, eller iallafall bekvämt, att ha enkel åtkomst. Finns det tillgång till hiss eller ligger utrymmet på bottenplan? Finns det parkering eller lastplats i anslutning till förvaringsplatsen, underlättar det för våra gäster, vilket de gärna betalar lite extra för.

Faciliteter

Förutom läge och åtkomst kan det finnas andra viktiga faktorer som särskiljer en förvaringsplats från en annan. Beroende på typ och storlek av föremål kan det finnas faciliteter som underlättar eller är viktiga för föremålen som ska förvaras. Har ditt utrymme tillgång till vatten, luftkonditionering, värme m.m är det bra att belysa det i din hyresannons.

Säkerhet

Ingen vill sova med oro hängandes över sig på natten. Det är inte ovanligt att gäster förvarar saker med högt affektionsvärde när de hyr förråd, därför kan det vara extra viktigt att inte tumma på säkerheten. Har ditt utrymme säkerhetskameror, grindar, lås etc. kan det öka värdet på ditt utrymme.

Inomhus/utomhus

Är ditt förvaringsutrymme beläget inomhus värderas det oftast högre än om det är beläget utomhus.

Föregående inlägg
Zero Emissions Day
Nästa Inlägg
Vad innebär ”peer-to-peer” eller P2P?

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera