Hur kan vi hjälpa dig?

Vänligen observera att Rymla inte själva erbjuder några parkeringssplatser, utan endast är en marknadsplats för Parkering. De annonser du finner här på sidan är inlagda av företag eller privatpersoner som helt utan vår medverkan hyr ut sina P-platser. Har du frågor gällande en specifik annons eller tjänsten i övrigt är du varmt välkommen att kontakta vår support.

 

Parkeringsvärd

Det är kostnadsfritt och enkelt att lägga upp din parkeringsplats för uthyrning. Ladda ner appen och logga in med BankId. Välj ”Skapa annons” för att annonsera ut din plats.

Som parkeringssvärd är man ansvarig att säkerställa att p-platsen har fullgott försäkringsskydd om möjligt.

Vi rekommenderar att använda ett pris som påminner om andra parkeringsplatser i samma område, ett konkurrenskraftigt pris får fler bokningar.

Skriv en kort "Beskrivning" med specifika instruktioner som hjälper hyresgästen att hitta eller välja just din plats. Till exempel:

- Tillgänglighet.
- Hur föraren kan få tag på en nyckel eller tillstånd om det behövs.

Om du som värd har upptäckt ett felaktigt parkerat fordon, bör du dokumentera din upplevelse och skicka dina synpunkter till Rymla via info@rymla.se

Rymla kommer, när vi hanterar ditt klagomål, begära dokumentation i form av fotografier, videor eller annat som kan bevisa vad du har upplevt. Se till att fotografera eller filma registreringsskylten på det felaktigt parkerade fordonet. Utöver dokumentation behöver du ange bokningsreferensen tillsammans med ditt klagomål. 

Du är själv ansvarig för att hantera skatter korrekt. För privatpersoner i Sverige gäller att upp till 40 000 kr i hyresintäkter är skattefritt. Har du högre inkomster från uthyrning skall intäkterna deklareras. Läs mer på Skatteverkets hemsida.På fordon är det lag på försäkring och som hyresvärd är man ansvarig att se till att parkeringsutrymmet har fullgott försäkringsskydd. Rymla ansvarar inte för någon form av försäkring.

Det genereras en utbetalning direkt i samband med bokning av din förvaringsplats till ditt bankkonto. Det kan ta upp till 7 bankdagar innan du har pengarna på det konto du angivit till oss.

Alla som använder tjänsten behöver identifiera sig med ett giltigt Mobilt BankID. Det skall vara säkert och tryggt att använda vår tjänst, därav vill vi alltid säkerställa giltiga användare på rymla.se.

Ja, alla kvitton skickas till den angivna e-postadressen i din profil och kan användas som underlag för din bokföring eller deklaration. Enligt Skatteverkets nuvarande regler  kan privatpersoner ha privata hyresintäkter på en summa upp till 40.000 kr/ år utan att vara skatteskyldig för inkomsten, håll dig uppdaterad på Skatteverkets hemsida för eventuella ändringar.

Har parkeringsgästen inte avhämtat sitt fordon inom trettio (30) dagar från parkeringstidens utgång, Har förvaringsvärden rätt att ansöka om handräckning via kronofogden i syfte att få fordonet avhyst. Alla kostnader som sker i samband med avhysning eller gällande indrivning av krav och övriga rättsliga åtgärder, är kostnader som parkeringsgästen slutligen ansvarar för.

Det beror på vilken typ utav parkeringsplats du har, vart det är lokaliserat samt dess storlek. Du kan få ett estimat för hur de olika parkeringsytorna är prissatta genom att kontakta vår kundtjänst för hjälp och support.

Privatpersoners intäkter upp till 40 000 kr/ år och person är skattefritt, understiger intäkterna ovanstående belopp behöver det inte tas upp i din deklaration. Överstiger summan ovanstående belopp skall det uppges i deklarationen och tas upp för beskattning.

Som hyresvärd har du rätt att undersöka vad för något som förvaras på din förvaringsyta. Skulle du upptäcka förvaring av stöldgods, farligt gods, vapen eller andra förbjudna föremål kontaktar du oss på Rymla’s kundservice med omnejd. Rymla finns tillgängligt för hjälp med att utreda frågan och upprätta en eventuell polisanmälan.

Ja, Rymla’s kundservice finns här för dig om du är i behov av hjälp och support via telefon eller e-post om det gäller frågor kring tjänsten. Undrar du något kring den aktuella förvaringsplatsen ska du i första hand kontakta värden.

Skapa hur många annonser du vill för dina olika typer av förvaringsutrymmen kostnadsfritt. Vid bokningsförfrågningar på dina annonser väljer du själv vilka hyresgäster du vill acceptera eller tacka nej till. När du väljer att acceptera en bokning uppmanas hyresgästen att genomföra betalning för den valda hyresperioden. I transaktionen erhåller du som förvaringsvärd dina pengar samtidigt som Rymla erhåller en provision på 10%. Arvodet avsätter vi för vidareutveckling och förbättringar av tjänsten, bokningssystem, marknadsföring, betalning, support osv. De pengar du erhåller är en nettoutbetalning. Ingen ytterligare fakturering för tjänsten sker. 

Har parkeringsgästen ej betalat inom trettio (30) dagar från förfallodatums utgång, har parkeringsvärden rätt att ansöka om betalningsföreläggande och handräckning via kronofogden. Alla kostnader för sådana rättsliga åtgärder är kostnader som parkeringsgästen slutligen ansvarar för.

Besök Skatteverkets hemsida för mer information och håll koll på eventuella ändringar: Frivillig skattskyldighet för moms vid upplåtelse av lokaler (SKV 563).

Parkeringsgäst

Sök område, filtrera på kategori och vilka datum du vill parkera.

Genom att läsa annonsbeskrivningen så ser du fullständig information och fotografier.

Vid eventuella frågor kontakta oss på live chatt eller maila oss på info@rymla.se 

För att boka parkeringsplatsen anger du det fordon du vill parkera med, vet du inte vilket reg nr ditt fordon har, ange okänd. När din bokningsförfrågan har blivit godkänd och betald är din bokning genomförd. Efter detta hittar du bokningen i "Mina bokningar"

 
 

Om du vill förlänga din bokning kan du utöka tiden genom att boka samma parkeringsplats på nytt efter den utsatta tiden. Förlängningen är dock endast möjlig om platsen är tillgänglig.

 
 
Begär att få avboka på din medlemssida. Observera avbokningspolicyn i de allmänna villkoren och parkeringsvärdens avbokningstid på 30 dagar.
 
 
På fordon är det lag på försäkring och som hyresvärd är man ansvarig att se till att förvaringsutrymmet har fullgott försäkringsskydd. Rymla eller uthyrare ansvarar inte för någon form av försäkring för det fordon du önskar parkera.
 
 

När du bokar en parkeringsplats via Rymla så betalar du per månad från och med startdatumet. 

Bokningen fortskrider tillsvidare tills dess att bokningen sägs upp. Du betalar månadsvis via faktura och erhåller kvitto efter mottagen betalning.

Alla användare som använder tjänsten behöver identifiera sig med ett giltigt Mobilt BankID. Vi vill säkerställa att det finns en giltig person bakom våra användare på rymla.se, för oss är det viktigt att det skall vara säkert och tryggt att använda vår tjänst!
 
 

Avboka i god tid om du har bokat ett utrymme och inte har möjlighet att fullfölja din reservation, det är viktigt att du avbokar i god tid innan ditt startdatum för att inte behöva betala hyresavgiften ändå. 

För att garanteras en full återbetalning skall avbokning ske senast 7 (sju) dagar innan startdatum.

Vid frågor kontakta Rymla’s kundtjänst.

 
 

Värden har rätt att avbryta en reservation, enligt våra användarvillkor och policy.

Om parkeringsplatsen särskiljer sig så pass mycket från annons beskrivningen att det inte är möjligt att hyra den bokade ytan p.g.a. felaktiga mått osv. så återbetalas hela hyresbeloppet. En anmälan till Rymla skall upprättas och vi utreder därefter frågan med berörd förvaringsvärd. Vårt mål är att säkerställa att vår sida innehåller så korrekt information som möjligt.

Vi söker ständigt efter nya parkeringsplatser till vår tjänst, så att vi ska kunna täcka just ditt behov. Skicka oss ett meddelande till info@rymla.se och ange vad du letar efter så försöker vi matcha dig med en liknande parkeringsplats.
 
 
Det är upp till parkeringsvärden att ange i annonsen vilka villkor som gäller för parkeringsplatsen. Vissa parkeringsytor erbjuder access 24/7 medan andra erbjuder särskilda tider för check in och check out. Kom överens med din parkeringsvärd om detaljer för tillgänglighet.
 
 

Om du är osäker på hur länge du planerar att hyra din parkeringsplats finns valmöjligheten att hyra den tillsvidare. Väljer du tillsvidarebokning ingår du automatiskt ett avtal om månadsbetalning, hyresavgiften betalas månadsvis via faktura.  

Planera ditt avslut av bokningen i god tid för att undvika onödiga extrakostnader. Avsluta bokningen genom att logga in på din profil och gå vidare till rubriken ”Annonser”, där kan du völja att avbryta din bokning.

 
 

Läs igenom vår ”Användarvillor” för fullständiga betalningsvillkor.

 
 

Har parkeringsgästen inte lämnat utrymmet på utsatt datum enligt avtal har parkeringsvärden rätt att fortsätta ta betalt enligt tidigare avslutat avtal. Vi kommer att skicka en påminnelse och sedan en varning via e-post om du inte förflyttar ditt fordon inom den avtalade hyresperioden. Förflyttas inte ditt fordon omgående läggs en extra förseningsavgift om 50%, utöver månadsavgiften, av tidigare månadsavgift på beloppet.

 
 
Rymla’s annonser visar de priser som ska betalas, utan dolda kostnader.
 
 

Rent generellt är uthyrning av lokal och annan upplåtelse av fastighet undantagen från skatteplikt enligt mervärdesskattelagen. Parkeringsvärden kan lägga till moms genom att bli frivilligt skattskyldig, då ska det anges tydligt i annonsen och vara inkluderat i priset. Vid betalning och på ditt erhållna kvitto redovisas detaljer gällande pris och eventuell moms. För ytterligare info besök Skatteverkets hemsida: Frivillig skattskyldighet för moms vid upplåtelse av lokaler (SKV 563).

 
 
14 dagars ångerrätt gäller från datumet då första betalning genomförts eller från dagen efter ett avtal ingåtts, då lagen om distansavtal tillämpas (Lag 2005:59). Rymla tar ut en avgift på 3 % av den första betalningen vid avbokning, vilket är den riktiga kostnaden Rymla har för att transaktionen ska genomföras via banksystemet. Vänligen kontakta oss på Rymla’s kundsupport via e-post vid din avbokning.
 
 

Ja, du kan alltid höra av dig till Rymla’s kundtjänst för hjälp och support. 

 
 

Behöver du fortfarande hjälp? Kontakta oss.

Vi finns tillgängliga via chatt 24/7 eller ring oss.