Om Rymla

Vilka är vi?

Vi är Rymla. Födda i Sverige, ett land känt för sina innovativa människor, framstående företag och banbrytande idéer – från Nobelpriset och Spotify till ABBA.

Och så är vi här, självklart. Redan från start har vi omfamnat tanken om frihet – tankefrihet, yttrandefrihet och friheten att röra sig obegränsat genom städer.

Vi tror på städer där människor kan röra sig fritt och på sina egna villkor. Utan trängsel eller luftföroreningar. För att förverkliga detta använder vi parkeringsdelning, tillgänglig för alla.

Vi bygger städer för människor. Det innebär att vi strävar efter att du ska kunna ta dig till och från jobbet, din hobby, skolan eller var du nu brukar befinna dig – med så lite fossila bränslen som möjligt. Vi vill att du ska transportera dig i staden på ett roligt sätt utan stressen att hitta en parkeringsplats eller betala överdrivna priser. Så välkommen och börja parkera nu!

För hyresgästen

Rymla gör bilresor bekväma genom att erbjuda delade parkeringsplatser för alla typer av fordon, tillgängliga på begäran genom vår Rymla app. Hitta enkelt en närliggande parkeringsplats med hjälp av appens sökfunktion och börja parkera i staden med lätthet och frihet.

För hyresvärden

Hyr ut din oanvända parkeringsplats och tjäna tusentals kronor per år.

Du bestämmer priset, vilka som hyr av dig och tiden som hyresgästerna kan använda platsen. Rymla överför automatiskt betalningar till dig och hanterar säker kommunikation mellan dig och hyresgästerna.

Rymla är tillgängligt i hela Sverige

Vår vision:

Städer skapade för att leva,
fria från stress och föroreningar

På Rymla tror vi på en framtid där parkeringsplatser i städer delas av människor. Vi placerar människor åter i centrum av stadsutveckling och strävar mot en morgondag där människor delar och transporterar sig i en säker och hälsosam miljö med mindre föroreningar och mer utrymme.

Genom att göra hållbara parkeringsalternativ mer tillgängliga tror vi att vi kan förbättra livskvaliteten i städer över hela världen samtidigt som vi bidrar till kampen mot klimatförändringarna.

Vår mission:

Säker, hållbar och pålitlig
delningsekonomi för alla

För att uppnå vår vision erbjuder vi olika typer av parkering för fordon som är säkra, prisvärda och användarvänliga – vilket möjliggör för människor att röra sig runt i staden på sina egna villkor. Genom att minska beroendet av bilar som söker fulla parkeringsplatser och förbättra tillgången till otillgängliga parkeringar som står tomma kan vi bidra till att skapa bättre och mer hållbara städer för alla.

Delningsekonomi kan bidra till att minska koldioxidutsläppen i urbana områden

Genom att erbjuda minskade transportsträckor och förbättra tillgången till lediga parkeringsplatser kan delningsekonomi hjälpa städer att nå sina klimatmål. Vi tar ett helhetsgrepp för att minimera vår miljöpåverkan och kontinuerligt förbättra våra hållbara metoder.

Vårt team är vår största styrka

På Rymla leder vi vägen för mer hållbar transport med ett team lika mångfaldigt som de samhällen vi betjänar. Vi består av ett dynamiskt och passionerat team som formar morgondagens städer.

Ledningsgrupp

Lär känna några medlemmar av Rymla’s ledningsgrupp, ansvariga för att staka ut kursen för vår företagsriktning, som förverkligar den i praktiken över hela Sverige.

Vår resa

2020

Rymla grundades i December i Stockholm av Katrin Persson och Sofia Tungel som Sveriges pionjär inom fordonsparkering. Sedan dag ett har vårt svenska arv drivit vårt åtagande för smarta parkeringslösningar, operationell effektivitet och att erbjuda ett prisvärt, tillgängligt sätt att parkera för alla.

2021

Rymla deltog i SVT Draknästet och blev framröstade av läsarna i tidningen SvD till en finalplats i Carnegie’s Framtidens Entrepenör. Vår första beta-version lanserades.

2022

Rymla får Almi innovation och jobbar bakom kulisserna för att förbättra vår produkt och vårt kunderbjudande.

2023

Rymla gör en nyemission, vilket leder till vår nya apputveckling och en nylansering av ett Rymla 2.0.

2024

Rymla lanserar mobilapp på App store och Google Play.

Vi är bara i början på vår resa

Följ vår blogg för de senaste nyheterna och insikterna från Rymla Parkering.