October 21, 2024

Det är inte alltid lätt att sätta en prislapp på sin parkeringsplats. Här har du några tips på saker att ha i åtanke när du prissätter, som många av våra gäster gärna betalar extra för.

  1. Läge 

Likt som när man köper bostad, är läget på parkeringsplatsen viktigt! Vissa ar villiga att promenera sista biten, medans andra – mindre sugna. Dessutom, lokaltrafiken når inte alltid hela vägen fram och manga av våra gäster parkerar faktiskt inta alltid vid sin slutdestination, utan väljer hellre att åka sista biten kommunalt. Att ha en parkering i Stockholm city eller i nära anslutning till innerstan, ökar värdet på parkeringsplatsen markant. Självklart blir läget olika relevant beroende på vart personen i fråga bor då ett läge nära gästens egna bostad eller arbete såklart oftast är bäst.  Se över turistattraktioner och andra viktiga element som eventuellt kan öka värdet på din parkeringsplats. 

Ligger din parkeringsplats i anslutning till en hobby, ett fritidsintresse eller en turistdestination kan gäster välja att parkera sitt fordon hos dig för syftet att parkera närmare sina fritidssysslor.

  1. Tillgänglighet (24/7, egen nyckel)

Vill du låta gästen hyra parkering hos dig med fri eller begränsad tillgång? Ger du gästen åtkomst 24/7 eller till och med lyxen att få tillgång till en egen nyckel, ökar det värdet på din parkeringsplats. Har du inte möjlighet att erbjuda något av ovanstående, kika gärna med en granne eller anhörig som kanske kan finnas till hands för en extra slant eller gentjänst.

  1. Åtkomst (hiss etc)

Det förekommer att gäster av diverse anledningar inte har möjlighet att gå i trappor eller liknande. Därför kan det vara för vissa avgörande, att ha enkel åtkomst och handikappsanpassning . Finns det tillgång till hiss eller ligger garaget/parkeringen på bottenplan? Bekvämligheter och nödvändigheter som dessa, underlättar för våra gäster, något de gärna betalar lite extra för.

  1. Faciliteter

Förutom läge och åtkomst kan det finnas andra viktiga faktorer som särskiljer en parkeringsplats från en annan. Beroende på bil, behov och syfte kan det finnas faciliteter som underlättar eller är viktiga för bilen som ska parkeras. Har din parkeringsplats tillgång till vatten, el, värme m.m är det bra att belysa det i din hyresannons.

  1. Säkerhet

Ingen vill sova med oro hängande över sig på natten. En bil är inte bara ett fordon, utan även ett färdmedel som många är beroende av för att klara sin vardag. Därför kan det vara extra viktigt att inte tumma på säkerheten. Har ditt garage eller parkering säkerhetskameror, grindar, lås etc. kan det öka värdet på ditt parkeringsplats.

  1. Garage eller parkeringsplats?

Är det en garageplats du har eller utomhusparkerings? Vissa föredrar garageplats då det skyddar mot väder och vind. Andra, utomhusparkering då det är smidigare att slippa backa in i trånga utrymmen. Oavsett preferens kan du räkna med att garage i regel värderas högre än utomhusparkering – det är svårare att få tag på, håller bilen varm under vintermånaderna, och sval under sommarn. Har du däremot utomhusparkering kan det värderas högre om det t.ex. finns skyddande tak.

  1. Storlek

Size…Matters! SUVar och större bilar har oftast svårare att hitta parkeringsplats då inte alla parkeringsplatser och garage rymmer större bilar. Har du större parkering, belys det i din annons! Sedan är inte vi alla parkeringsproffs… Vissa vill faktiskt ha lite större parkeringsplats för att få lite marginal.

  1. Laddplats?

Som trenden går… har allt fler och fler börja byta sin bensinbil till hybrid eller elbil – och det gillar vi! För dig som har laddstolpe är det ett stort plus! Det finns för det första inte många privatparkeringar som kan erbjuda detta, och dessutom kan du givetvis ta extra betalt för eventuella elkostnader.

9. Kan man meka?

Vissa är mer fingerfärdiga och föredrar att meka med bilen själv. En sak att tänka på är att vissa gillar att hobbymeka, medan andra gör det vid behov. Om du har garage med mek-möjligheter är det viktigt att du belyser ev. tider och andra regler som gör det trevligt för båda!

Relaterat