January 21, 2024

Man säger att en bild säger mer än tusen ord, och vi kan inget annat än att hålla med. Du behöver varken ha en systemkamera, vara proffsfotograf, eller ha den senaste mobiltelefonen för att få till en bra bild. Här följer några enkla tips och tricks!

  1. Vinklar

Likt oss människor, kan även parkeringsplatser ha sina mer eller mindre charmiga sidor. Testa runt med kameran och se vilken eller vilka vinklar som är de mest fotogeniska. Tänk på att hålla kameran neutralt (varken underifrån eller ovanifrån) och om möjligt få med både golv och tak i samma bild.  

  1. Städa

Se till att ditt utrymme är rent och fräscht inför fotografering. Även om det är naturligt att vissa garage med tiden samlar på sig spindelnät eller damm, eller parkeringsplatser har massa förfallna löv eller skräp, ser det mycket trevligare ut om det inte är med på bild. Så ta fram krattan eller moppen och skapa bildmagi! 

  1. Ljus

Planera så att ljussättningen är bra när du ska fotografera. Om det är ett garage med naturliga ljusinsläpp såsom fönster eller dörrar, försök fotografera vid dagsljus. Om inte, se till att så många ljuskällor som möjligt är tända – desto mer ljus, desto bättre bild (det kan vara värt att sätta in en tillfällig extra-lampa inför fotografering om garaget är extra mörkt). Har du en utomhusparkering, så ska du givetvis försöka få till en bild när det är soligt ute! Vi människor mår bättre och uppfattar saker mer positivt i solljus, det gäller även din parkeringsplats!    

  1. Dekorera

Det kan räcka med något så litet som en växt eller blomma för att skapa en hemtrevlig och ombonad känsla. Vill du vara extra ambitiös kan du till och med måla om.

  1. Högupplösta bilder

Kanske är en bra fotokvalitet redan självklart, men ändå viktigt att påminna om en gång till. Torka av kameralinsen innan du fotograferar, så lovar vi att din kamera helt plötsligt får några extra pixlar då skärpan blir bättre. Det underlättar också att försöka hålla kameran still, ibland kan ett fotostativ passa väl till hands.

  1. Tre

Man brukar säga att alla goda ting är tre. Det är redan bevisat att de som har minst tre bilder, dock inte fler än sex, får större respons på sina utrymmen. Många individer är visuella och desto fler bilder, desto bättre. Variera vinklarna på bilderna så att potentiella hyresgäster enklare kan visualisera platsen och vad de kan använda det till. Du kan även inkludera bilder såsom utrymmets ingång, entré eller närliggande attraktion/stadskärna. 

7. Lägg in mått i bilden

Detta är lite överkurs och kräver mindre kunskaper i photoshop, men! Ibland kan det vara bra att redan i bilden belysa parkeringsplatsens dimensioner.

Relaterat