August 27, 2021

Den 19 augusti hade Draknästet i SVT premiär och flera bekanta bolag med koppling till Venture Cup dök upp i säsongens första avsnitt. Ett av dessa bolag var Rymla vars grundare Sofia Tungel och Katrin Persson tävlade med deras idé i Venture Cups IDEA tävling hösten 2020. Deras idé och bolag Rymla är en digital plattform och marknadsplats för förvaring. Ett slags Airbnb, som hjälper privatpersoner och företag att hyra ut förvaringsplats och parkering till andra privatpersoner och företag.

Hur kändes det när ni fick veta att ni skulle vara med i programmet?

– “Vi blev såklart superglada. Det är en cool upplevelse att delta i, och en extra bekräftelse att vår idé och affärsmodell är skalbar på många nivåer”.

Att pitcha för investerare i TV gör nog vem som helst knäsvag, hur upplevde ni er medverkan?

– “Vi var en av tio utvalda i tävlingen Framtidens Entreprenör hösten 2020 och fick träna på våran pitch med den grymma Steinar Hoel Korsmo. Vi tog med oss erfarenhet och tips därifrån, men det blir såklart annorlunda när det är live TV och man bara har en chans att lyckas.  Drakarna ställde många utmanande frågor och gav oss flera bra tips på plats som vi tog med oss därifrån. Bl.a. fokuserade vi för mycket på att pitcha produkten och dess kundnytta och för lite kring vad vi åstadkommit hittills i form av “traction”.”

Läs hela artikeln här…

Relaterat